Over mij

“Ik ben Nico Kramer, eigenaar van Nico Kramer Beveiliging. Tijdens mijn werk als jacht- en scheepsinterieurbouwer kwam ik in aanraking met inbraakbeveiliging. Dat sprak me zo aan dat ik één dag in de week voor mezelf begon als slotenspecialist. Al snel was er zoveel werk, dat ik afscheid nam van mijn werkgever en volledig voor mezelf begon. Ik doe dat nu al 12,5 jaar met veel plezier.”

Geen dag hetzelfde

“Wat ik mooi vind aan mijn werk? Dat geen dag hetzelfde is. Ik werk vanuit bestaande situaties en elke deur en elk raam is anders. Ik krijg te maken met materialen als staal, hout en aluminium. Je moet steeds kijken hoe je in die specifieke situatie voor een goede beveiliging kan zorgen. En omdat mijn werk aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen moet voldoen, moet je regelmatig improviseren”.

Een stapje meer

“Als ik iets doe, moet het ook goed zijn. En soms betekent dat dat je een stapje meer zet. Of dat nu bij een kleine of grote klus is, dat maakt me niet uit. Laatst vroeg een klant of ik zijn defecte slot wilde repareren. We hadden een goed gesprek en ik vertelde waar in de woning de zwakke plekken zaten qua beveiliging. Na de klus vroeg de klant of ik zijn hele woning wilde beveiligen. Kijk, dan weet ik dat ik het goed heb gedaan”.

“Ik ben tevreden als ik mijn werk goed afgeleverd heb. Als alles functioneert zoals het hoort, als de sloten lichtjes en soepel lopen en de werkplek netjes is opgeruimd. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de klant tevreden is!"

Nico Kramer

Foto's met dank aan Bas Weetink
Teksten en interview met dank aan Tine Schrijft!