De vakantie staat voor de deur. Inbrekers ook!

De vakantie staat voor de deur. Inbrekers ook!

Inbrekers kijken niet naar wát er te halen valt, maar hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. En dan nemen ze de raarste dingen mee, zoals paraplu’s, rollators en strijkijzers. Maak het ze niet te makkelijk, dan kunnen ze ook niet bij je waardevolle spullen.
Een paar simpele handelingen kunnen een inbraak al voorkomen.

 

Tip 1: Doe altijd ramen dicht en deur op slot als je weggaat

Trek je de voordeur alleen dicht? Dan kan iemand die zo openmaken met een creditkaart of hard stuk plastic. Draai ’m dus altijd op slot en doe alle ramen dicht, ook als je maar even weggaat. Want als een inbreker makkelijk binnen kan komen, heeft hij aan een paar minuten genoeg om je spullen mee te nemen. 

Tip 2: Zorg dat je huis er altijd bewoond uitziet

Leg geen dure spullen in het zicht. Zorg voor een lichtschakelaar die je lamp af en toe aanzet of laat gewoon een lichtje branden. Maak bij langere afwezigheid afspraken met je buren, zodat je post zich bijvoorbeeld niet dagenlang blijft opstapelen in je brievenbus. 

Tip 3: Bewaar niet te veel cash in huis

Als je cash wordt gestolen, vergoedt je verzekering dat meestal maar tot een bepaald bedrag. Alles wat je boven dat bedrag in huis had, krijg je niet meer terug. Zorg dus dat je niet veel cash in huis hebt. 

Tip 4: Zorg voor een PKVW gecertificeerde woning

Een PKVW certificering zorgt voor voor een vermindering van de kans op inbraak en geeft voordelen bij uw verzekering. Neem contact op (of bel +31 (0)6 105 89 162) voor een vrijbijvend advies!

Terug naar het overzicht